De beste darters ter wereld

De sport Darten is in vele landen geliefd. De populariteit steeg aanzienlijk sinds een aantal jaren geleden waardoor er steeds meer fans bijkwamen die de sport omarmd hebben. Omdat darten ook nog eens makkelijk is om zelf te spelen, of dit in ieder geval te proberen, trekt het alleen nog maar meer mensen aan. Alles wat je nodig hebt zijn een dartbord met enkele pijlen en je kunt zien hoe goed je zelf bent.

In een aantal landen en gebieden is darten al helemaal geliefd. Het is van origine een kroegsport die men graag met vrienden onderling speelt. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn er veel mensen die het darten een warm hart toedragen. Dit komt niet op de laatste plaats doordat hier vaak veel goede darters vandaan komen. Ook vinden hier vele van de grootste en meest prestigieuze toernooien plaats.

De strijd tussen de toppers is altijd interessant. Bepaalde spelers gaan soms al decennia lang mee op het hoogste niveau. Het is knap te noemen dat zij altijd zo geconcentreerd zijn en hun manieren vinden om op het hoogste niveau constant te kunnen presteren. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste darters ter wereld? Hieronder volgt een overzicht.

Raymond van Barneveld

De goedlachse Hagenees Raymond van Barneveld gaat al jarenlang mee aan de absolute wereldtop. Van Barneveld kan gezien worden als de man die het darten in Nederland populair maakte. Door meerdere malen titels te winnen in het hol van de leeuw nadat daar soms een paar ware thrillers aan te pas moesten komen zat het hele land soms aan de buis gekluisterd. Hij is daardoor ook geliefd bij het publiek en verschijnt niet zelden op de televisie. Iedereen kent deze naam zowel in de dartswereld als daarbuiten.

Phil Taylor

Wie over Phil Taylor spreekt zal het er wel mee eens zijn dat we het hier over misschien wel de beste darter ter wereld hebben. Hij won ontzettend veel toernooien en was op het WK zelfs acht keer achter elkaar de winnaar. Een absoluut recored wat niet snel verbroken lijkt te gaan worden. Phil Taylor heeft jarenlang gedomineerd en ondanks dat hij niet meer zoveel wint als in zijn hoogtijdagen weet hij nog steeds aan de top mee te doen. De erelijst van Taylor is iets waar iedere andere darter alleen maar jaloers op kan zijn.

James Wade

Wat gelijk opvalt aan James Wade is dat hij niet van dezelfde generatie is als bijvoorbeeld Phil Taylor en Raymond van Barneveld. James is een heel stuk later geboren. Dit geeft misschien gelijk wel aan waarom darten zo fascinerend kan zijn. Je leeftijd is niet gelijk heel erg bepalend voor eventuele prestaties. Wade liet zien dat je niet perse heel veel ervaring hoeft te hebben om succesvol te zijn. Zo haalde hij op jonge leeftijd een grote finale en was hij de eerste darter ooit die in een jaar maar liefst drie keer een nine darter wist te gooien. Het enige wat er bij deze darter aan ontbreekt zijn de echte prijzen, maar t.

Michael van Gerwen

Deze naam behoeft geen verdere introductie. Michael van Gerwen wordt door velen gezien als de beste darter die de wereld momenteel rijk is. Hij was al op zeer jonge leeftijd succesvol wat voor een unicum zorgde in de dartswereld. Inmiddels is hij bijna dertig jaar oud en heeft al vele prijzen verzameld. Dat lijkt voorlopig dan ook nog wel even door te gaan.