De grootste dartstoernooien

Darten is een prestigieuze sport. Aan het eind van de rit wordt iedere deelnemer toch afgerekend op zijn of haar prestaties. Wil je echt beschouwd worden als 1 van de beste darters aller tijden? Dan zijn er toch een aantal toernooien waar je het vooral moet kunnen laten zien. Natuurlijk kun je door de kleinere toernooien te winnen een goede naam opbouwen en het nodige prijzengeld in de wacht slepen. Maar wanneer je echt wilt doorbreken tot de elite zul je uit een ander vaatje moeten tappen.

Het rijtje met de grootste darters ter wereld wordt vooral aangevoerd door namen die daar gekomen zijn omdat ze bepaalde wedstrijden op hun naam wisten te zetten. Hoe vaker dit gebeurd is, des te meer men je als legende zal zien. Naast het geld en de roem openen deze prijzen vaal nog een aantal andere deuren. Niet zelden hebben darters na verloop van tijd de status van een bekende Nederlander verworven en verschijnen ze al lang niet meer alleen in de zaal. Het winnen van sommige evenementen op de kalender als darter legt je dus zeker geen windeieren.

Het kan eenvoudig de opmaar zijn naar nog meer succes. Niet iedere darter begint dan ook gelijk als prof maar wanneer je een keer ver komt in een groot toernooi dan kan het zomaar zijn dat je genoeg geld en sponsort bij elkaar schraapt zodat je wel kunt transformeren naar een full-time prof. Voor iedere darter is het natuurlijk een droom die uitkomt. Want wie wil er nou niet de hele dag door bezig zijn met zijn of haar favoriete hobby? Door de volgende toernooien te winnen weet je wel zeker dat je voorlopig niet weg te slaan bent uit de top van het internationale darten.

Wereldkampioenschap BDO

Dit WK wordt gespeeld tussen alle spelers die zijn aangesloten bij de bond BDO. Deze spelen tegen elkaar in dit toernooi en komen van over de hele wereld. Uiteindelijk mag iemand zich de winnaar noemen door in alle ronden de tegenstander te verslaan. Vanaf dat moment is diegene officieel de beste darter van de BDO ter wereld. Het voordeel is dat de speler hiermee naar een aantal andere toernooien mag.

Wereldkampioenschap PDC

Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij de BDO maar dan voor de deelnemers die aangesloten zijn bij de andere bond, de PDC. De winnaar van het toernooi moet van goede huizen komen omdat over het algemeen bekend is dat de beste spelers ter wereld aangesloten zijn bij deze bond. Dit wordt dan ook gezien als het meest prestigieuze wereldkampioenschap binnen het darten. Wanneer je hier dus weet te winnen laat je zijn dat je wel echt wat kan.

Grand Slam of darts

De Grand Slam of Darts is een zeer bijzonder toernooi. In tegenstelling tot bovenstaande spelen de beste spelers van beide bonde voor een keer tegen elkaar wat het wel zo interessant maakt. Je ziet dus wedstrijden tussen darters die je anders niet zoveel zult zien. Het leuke daaraan is dat het vaak toch wel verrassende uitslagen oplevert. Ondanks dat de darters van de PDC steevast favoriet zijn gebeurd er nog wel eens iets verrassends. De winnaar van dit toernooi mag zich officieus de beste darter ter wereld noemen. Dit betekend dat dit dus geen officieel WK is, maar binnen het wereldje wordt de winnaar wel degelijk gezien als de allerbeste.