Nederlandse prestaties op het WK darts 2020

Op 1 januari jl. vond de finale van het WK darts 2020 plaats en naast de EK online weddenschappen is het wedden op het WK darts 1 van de meest populaire wed-toernooien van dit jaar. Het laatste duel werd gespeeld tussen onze Nederlandse dart-held Michael van Gerwen en de Schotse darter Peter Wright. Na een aantal spannende sets te hebben gespeeld, slaagde Mighty Mike er ditmaal niet in om het dart kampioenschap te winnen en was het uiteindelijk Wright die er met het meeste prijzengeld vandoor ging. Van Gerwen was overigens de winnaar van het WK darts 2014, 2017 en 2019.

Elf Nederlandse deelnemers

Op 13 december 2019 ging het WK darttoernooi van start met in totaal 96 deelnemers, waaronder elf Nederlandse darters. Barry Zanders, die het eerste Iceland Open darttoernooi in 2015 won, was afgelopen jaar niet aanwezig op het WK darts. Mighty Mike, Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan hadden zich reeds geplaatst voor de tweede ronde. Ook Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Jan Dekker, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp plaatsten zich voor de tweede ronde na het winnen van de eerste ronde. Raymond van Barneveld en Geert Nentjes zagen we na de eerste ronde niet terug op het WK darts.

De overige negen Nederlandse deelnemers maakten zich gereed voor een spannende tweede ronde. Het waren echter Mighty Mike, Danny Noppert (Noppie) en Jeffrey de Zwaan (the Black Cobra) die heelhuids door de tweede ronde kwamen. De andere zes Nederlandse dartspelers verloren de wedstrijden in deze ronde. In de derde ronde moesten we helaas ook afscheid nemen van Noppert, die met 4-2 verloor van Kim Huybrechts uit Duitsland. Dat hield in dat alleen Mighty Mike en the Black Cobra zich voor de achtste finale plaatsten. The Black Cobra moest het vervolgens opnemen tegen Peter Wright, de uiteindelijke winnaar van het WK darts 2020, en verloor het duel met 4-3. Van Gerwen won zowel de wedstrijden in de achtste finale, de kwartfinale en de halve finale om tenslotte tweede te worden op het WK darts 2020.